Merve Boluğur Kimdir? – Makyaj Sırları Nelerdir?

Merve Boluğur Kimdir? – Makyaj Sırları Nelerdir?
Reklam

Merve Boluğur Kimdir?

Merve Boluğur Kimdir? biyografisi

Fantastik gençlik dizisi Acemi Cadı’da canlandırdığı Ayşegül karakteri ile ünlenen, bu dizinin ardından Aşk Yeniden ve Kül ve Ateş adlı dizilerde rol alarak oyunculuk deneyimini arttıran Türk dizi, sinema ve reklam oyuncusu. Boluğur halen Gossip Girl adlı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlar’da Ayşegül karakterini canlandırdı.

Merve Boluğur, 16 Eylül 1987 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, Tiyatro

Bölümü’nde bir süre oyunculuk eğitimi aldı.

2006-2007 yılları arasında, Feride Kaytan’ın yönettiği fantastik gençlik dizisi Acemi Cadı’da Ayşegül adlı başrol karakterini canlandıran Boluğur, aynı yıl Keloğlan Kara Prense Karşı adlı sinema filminde Birgül karakterini canlandırarak beyazperdeye ilk adımını attı.

Reklam

2007 yılına fantastil korku filmi Gomeda ile başlayan Boluğur, Acemi Cadı’nın sona ermesinin ardından Türkan Şoray ve Cihan Ünal’ın başrollerinde yer aldığı Aşk Yeniden adlı T.V. dizisinin kadrosuna girdi. Genç oyuncu bundan bir yıl sonra ise Cem Görgeç tarafından yazılıp yönetilen Hoşçakal Güzin adlı T.V. filminde rol aldı.

Aşk Yeniden’in sona ermesinin ardından Kül ve Ateş adlı T.V. dizisinde rol alan Boluğur, halen Gossip Girl adlı yabancı dizinin yerli uyarlaması olan Küçük Sırlar’da Ayşegül karakterini canlandırdı.
2012 yılında Rexona reklamında oynadı. 2014 yılında Maybelline NewYork’un ilk Türk marka yüzü oldu.

Merve Boluğur, 24 Ağustos 2015 tarihinde Murat Dalkılıç ile evlendi.

Merve Boluğur’un filmografisi…

  • 2006 – 2007 – Acemi Cadı
  • 2006 – Keloğlan Karaprense Karşı (Sinema filmi)
  • 2007 – Gomeda (Sinema filmi)
  • 2007 – Aşk Yeniden
  • 2008 – Hoşçakal Güzin (Sinema filmi)
  • 2009 – Kül ve Ateş
  • 2010 – Küçük Sırlar (Ayşegül Yalçın)
  • 2011-2013 – Kuzey Güney (Zeynep Çiçek)
  • 2013-2014 – Muhteşem Yüzyıl (Nurbanu Sultan)

Merve Boluğur’un Muhteşem Makyaj Sırları

Reklam
Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ